erb
Koně - hřebci, testace, prodej
Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > 1001 Cassini's Son - T posílí kolekci plemeníků působících v inseminaci čerstvým spermatem

1001 Cassini's Son - T posílí kolekci plemeníků působících v inseminaci čerstvým spermatem



Jsou koně, kteří potřebují reklamu a jsou koně, které si člověk navždycky zapamatuje a zamiluje, i když je vidí třeba jen jednou. Takovým koněm je hřebec 1001 Cassini’s Son – T, který bude v připouštěcí sezóně 2015 dalším, kdo obohatí kolekci plemeníků působících v inseminaci čerstvým spermatem v ZH Písek.
Naprosto fenomenální kůň který během své kariéry absolvoval více než 50 parkurů stupně ST (40 bez tr. bodů) a více, než 40 stupně T (13 bez tr. bodů). Hřebec, který 3 x zvítězil v oficiálním žebříčku ČJF, což se od doby jeho vzniku ještě žádnému koni nepodařilo.

V roce 2004 byl zařazen do chovu českého teplokrevníka, v němž působil prostřednictvím inseminace souběžně se sportovní kariérou.

Zařazení do chovu si zaslouží nejen s ohledem na vynikající sportovní kariéru, ale i vzhledem ke špičkovému původu.
Jeho otec Cassini I patří k nejlepším a nejvlivnějším hřebcům tohoto plemene vůbec a matka Amica po Lorenz je příslušnicí vynikající holštýnské rodiny: Pravá sestra hřebce Cassini’s Son -T, klisna Lagumera B dala mezinárodně úspěšnou klisnu La Jolie (po Limbus), která je nyní matkou dalšího mezinárodního skokana Casall 14.
1001 Cassini’s Son -T, živoucí legenda českých kolbišť už má i své úspěšné potomky - v loňském roce byla jeho dcera Cassini’s Sun (z matky po Puškin) nejlépe hodnocena na přehlídce hříbat ve Zduchovicích.
Hřebec bude k dispozici chovatelům ihned po splnění veterinárních podmínek, výše připouštěcích poplatků je v jednání.

Za poskytnuté fotografie děkujeme!